Uns 35 anys després de la tragèdia, continuen les aparacions al Càmping Els Alfacs

Diversos testimonis asseguren haver vist fantasmes a la carretera del voltant de la zona | El 1978 una «bomba de foc» va deixar més de 240 morts a Alcanar

Imatge de 'Paradís en flames' que narra la tragèdia del càmping d'Els Alfacs. Foto: CatalunyaDiari.cat.

 

Un dimarts de juliol —concretament el dia 11 de l'any 1978— una «bola de foc» va sobrevolar un càmping situat prop de Sant Carles de la Ràpita, a Tarragona. En només uns segons, una explosió que provenia de l'N-340 a més de 2.000 graus centígrads va arrasar amb Els Alfacs. En la seva arribada, va matar de cop 158 persones, en va deixar ferides de mort 57 i de gravetat a més de 70, va calcinar 58 cotxes, una motocicleta i unes quantes caravanes. A més, va arribar fins al mar Mediterrani que, ple de banyistes que intentaven fugir de les flames, va bullir durant alguns minuts. Tot plegat, va ocórrer per l'explosió d'un tanc de propilè que va explotar incendiant-se i que es va alimentar amb els dipòsits dels vehicles aparcats i les bombones de butà dels qui allà s'allotjaven —podeu saber més sobre l'incident aquí.


L'any 2004, saltava públicament la notícia d'un testimoni que havia patit un fenomen paranormal a la zona de la tragèdia. Al programa Milenio 3, d'Iker Jiménez, va trucar Javier Martín qui assegurava que circulava per l'N-340 sol i va decidir obrir les llums llargues per veure-hi millor. Va ser en aquell moment quan, segons ell explicava, va veure unes set o vuit persones a l'altre costat de la carretera —nens, adults i ancians— quiets amb la mirada fixa i vestits amb roba d'estiu. A més, els individus, tenint en compte la versió de Martín, anaven sense llum i no s'immutaven pel que passava al seu entorn. En el seu moment, molts creien que la versió de l'home era un muntatge però anys més tard, altra gent s'ha atrevit a detallar les seves vivències. També es creu que allà s'han registrat nombroses psicofonies durant la nit i que alguns cossos amb cremades deambulen per la zona.

 

Després del tabú inicial, són diversos els testimonis que asseguren haver notat presències a la zona del càmping dels Alfacs. Un blog d'investigació parapsicològica narra en un relat la visita que van realitzar a l'antic càmping el 2013. Segons explica la narració, un grup de persones van entrar al recinte on es va produir la tragèdia per poder enregistrar algun fenomen paranormal, i tot i que no van poder endur-se cap document audiovisual que demostrés les aparicions, l'autor de l'article assegura que en tot moment des que van entrar al recinte, van notar que alguna cosa els acompanyava durant la visita.

 


Mundo parapsicológico publica que existeixen múltiples teories sobre aquest tipus d'aparicions conegudes fins al moment que acrediten, segons els qui es dediquen a aquest món, que els fenòmens paranormals comencen a desencadenar-se un temps després de la mort. Una altra de les explicacions apunta que amb aquest tipus de situacions es planteja la possibilitat que una pèrdua de la vida sobtada —com el cas del Càmping Els Alfacs— pot deixar l'esperit de la persona morta completament confusa, ja que ha anat tot massa ràpid i no comprèn que està passant.


Ja has fet LIKE? Ara és el moment!

COMENTARIS