Barcelona perd la inversió milionària d'una farmacèutica per l'actitud de Gerardo Pisarello

El tinent d'alcalde va rebre els directius de la companyia asiàtica Tongrentang en bermudes, els va dir que estava ocupat i els va deixar amb una subordinada

El Centre Europeu de Medicina Xinesa, que pretén convertir-se en un referent a tot el continent, acaba de tancar un acord per instal·lar-se a l'Hospitalet de Llobregat. Es tracta d'un contracte que portarà una inversió de 80 milions d'euros per a la ciutat i que, en principi, havia d'aterrar a Barcelona. Segons 'Crónica Global', la capital catalana era l'emplaçament desitjat des del moment inicial de les negociacions per a la farmacèutica Tongrentang. Concretament, el centre es volia aixecar a la zona de l'Hospital Vall d'Hebron, però la rebuda del Govern Municipal va fer que els directius xinesos decideixin decantar-se per la ciutat veïna. L'estiu de l'any passat, Ada Colau va delegar les seves funcions al seu tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, perquè rebi els portaveus de la companyia a l'Ajuntament de Barcelona, però aquest els va fer esperar fins a tres quarts d'hora i, quan finalment es va presentar, els va dir que estava ocupat i que parlarien amb una subordinada.


La portaveu de Pisarello, Anna Franco, ha assegurat que, el llavors tinent d'alcalde, no va arribar a reunir-se mai amb els directius xinesos. Sí que reconeix que hi va haver reunions al consistori amb una persona de la Generalitat que va fer de pont, i argumenta que la farmacèutica demanava la cessió de terrenys gratuïts «per a un projecte que no era gratuït per als futurs usuaris», una idea que no compartien i que així els van fer saber. 

 

La companyia asiàtica va posar-se, llavors, en contacte amb l'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, que els va rebre a la cúpula de l'Hotel Hesperia, situat al barri de Bellvitge, des d'on es pot veure tot el territori de la ciutat, segons ha assegurat 'Crónica Global'. En aquest sentit, l'Ajuntament de la ciutat ha comunicat que Tongrentang estaria interessada a acompanyar a l'Hospitalet el primer Centre Europeu de Medicina Tradicional Xinesa que obrirà portes el 2020 a l'antiga fàbrica de Godó i Trias, i Marín els ha ofert la possibilitat d'instal·lar-se al parc biomèdic de la ciutat. Per la seva banda, des de l'Ajuntament de Barcelona sostenen que no hi va haver interès dels empresaris xinesos per continuar les negociacions, però asseguren que «aquí el que interessa és que han anat a l'Hospitalet, que és molt bonic».
COMENTARIS