FCC va incrementar els danys de la vaga del 14-N per cobrar més diners

La companyia va inflar un 53% més els contenidors cremats durant les protestes de l'any 2012 i va facturar a l'Ajuntament 24.000 euros extra
Imatge d'un dels cartells de la vaga a la ciutat de Barcelona. | YouTube.

 

A la jornada de protestes a la vaga general europea de l'any 2012, que va ser convocada a diversos estats de la Unió Europea, a Barcelona s'hi van patir incidents durant tot el dia. Alguns responsables de la contractació de FCC, empresa que es dedica al servei de neteja i recollida d'escombraries, va aprofitar-los per inflar els seus ingressos a costa de l'Ajuntament de Barcelona, segons revelen uns documents als quals ha tingut accés 'El País'.


L'empresa va incrementar el nombre de contenidors cremats durant les protestes, de 47 a 72, i va facturar al consistori 24.000 extra per unes unitats inexistents. Un enginyer de la companyia va enviar als seus companys el següent missatge: «aquest arxiu que us deixo ara amb 47 contenidors cremats [...] és exclusivament intern, el que donarem a l'Ajuntament serà un altre en el qual incrementarem el nombre de contenidors destruïts en 25 unitats més fictícies». Aquest anava dirigit a sis dels màxims responsables de la contracta de l'empresa FCC a Barcelona i portava com a documents adjunts dues taules detallades d'Excel, una amb la factura real i l'altra amb la factura inflada. La factura de danys real va ascendir a 48.183,13 euros i l'altra a 72.305,65 euros.

 

Fonts municipals van confirmar ahir que l'Ajuntament va rebre després de la vaga, l'informe de danys fet per FCC i que va pagar a l'empresa els 72 contenidors de la llista inflada. Unes dades que després d'una investigació prèvia de l'Ajuntament de Barcelona posa en dubte: «Hem comparat el llistat de contenidors suposadament cremats i el comunicat d'actuacions dels Bombers. La primera conclusió és que és evident que FCC ens va enganyar i ens va inflar les dades», afirma un portaveu de l'Àrea d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona.
Comentaris