L'Estat espanyol investigarà els llibres de text catalans per si «vulneren la normativa vigent»

El ministre d'Educació vol garantir «el rigor acadèmic dels llibres d'Història i evitar-ne distorsions»
El secretari d'Estat d'Educació del govern d'Espanya, Marcial Marín | CATALUNYADIARI.CAT

 

L'Estat espanyol investigarà els llibres de text de Catalunya per assegurar-se que no vulneren la normativa vigent. El secretari d'Estat d'Educació, Marcial Marín, ha demanat a l'alta inspecció un informe detallat, després de la denúncia del sindicat de professors AMES sobre la falta de rigor en alguns continguts d'història. «Hi ha un currículum que s'ha de respectar i si en algun llibre de text es vulnera o no el compleix, nosaltres hem d'actuar a través de l'alta inspecció», ha dit Marín.


Segons informa 'El Nacional', Marcial Marín ha explicat, després d'assistir a un acte de la Confederació Espanyola de Centres d'Ensenyament (CECE), que ell va demanar fa uns dies a inspecció l'informe de manera urgent després de conèixer la denúncia del sindicat de professors. El secretari d'Estat d'Educació ha remarcat que si en aquest informe es comprova que «existeix un incompliment de la legislació bàsica, llavors es farà el requeriment oportú i s'haurà d'anar als jutjats». «Ens pronunciarem una vegada coneguem si es vulnera o no el currículum», ha afegit Marín, que ha assegurat que la competència la regeixen els professors, que són els responsables d'escollir els llibres, i les comunitats autònomes que tenen «aquesta llibertat».

 

El ministre d'Educació, Íñigo Méndez de Vigo, va respondre ahir a la sessió de control una pregunta de Ciutadans sobre les actuacions que faria el govern espanyol per garantir «el rigor acadèmic dels llibres d'Història i evitar-ne distorsions», en referència a textos editats a Catalunya. Méndez de Vigo va recordar que el govern només pot activar la feina subsidiària de supervisar els continguts dels llibres de text quan hi ha una denúncia que la comunitat autònoma competent no ha vetllat pel rigor d'aquests continguts. Méndez de Vigo va apuntar que «tots els llibres de text han de complir els requisits de rigor i respecte de valors constitucionals i que la competència de supervisar els llibres és de les comunitats autònomes dins del seu àmbit territorial, mentre que la funció d'Educació és subsidiària». 
COMENTARIS