Una periodista assegura que Marta Ferrusola «tenia els xofers martiritzats»

Cristina Palomar, autora del llibre 'Això és una dona!', també diu que «no es feien governs» sense el vistiplau de la dona del president
Marta Ferrusola tenia els xofers martiritzats | Arxiu

Marta Ferrusola va ser una de les cares visibles de la família del president durant més de 23 anys, i esposa de Jordi Pujol durant 10 anys més, però va deixar de ser «intocable» el dia que l'expresident va confessar que tenia diners a Andorra i va assegurar que mai no havia trobat el moment de regularitzar-los. Ara, la investigació del jutge De la Mata l'assenyala com a coordinadora d'una xarxa criminal i familiar que presumptament va amagar a Hisenda més de 70,4 milions d'euros. Però, més enllà d'això, Ferrusola té moltes més anècdotes que la periodista Cristina Palomar ha recollit al seu llibre 'Això és una dona!', un retrat no autoritzat sobre la dona de l'expresident. Es tracta d'un retrat subjectiu, elaborat a partir del testimoni de moltes persones que van treballar o conèixer la dona de l'expresident, i que l'autora n'ha parlat a RAC1.


«Es diu que al darrere d'un gran home sempre hi ha una gran dona. Però Ferrusola no estava al darrere de Pujol; estava al costat i moltes vegades anava al davant», ha assegurat l'escriptora, que ha anat més enllà, i ha afegit que «no es feien governs sense el vistiplau de Marta Ferrusola, havien de tenir una sèrie de requisits». Entre les anècdotes més sorprenents destaquen els testimonis dels xofers de la Generalitat, a qui «tenia martiritzats» perquè «els feia agafar les monedes que hi havia al rebedor de casa i havien d'anar a comprar el pa. Un xofer s'hi va negar i ella s'hi va encarar».

 

Però no eren els únics que feien tasques que no els pertocava; la periodista ha assegurat que els Mossos d'Esquadra que tenia com a escortes «estaven fins als nassos d'anar a buscar la roba a la tintoreria, fer encàrrecs amb les plantes i treure a passejar el gos». Cristina Palomar també ha explicat que «a una senyora que tenia una botiga de bosses de mà li va proposar utilitzar les seves bosses per als actes oficials, i així fer publicitat de la botiga. No hi va haver manera de fer-li entendre que ningú no en compraria cap que estigués utilitzada». 


A més, el llibre relata els viatges que va fer la família durant els més de 23 anys que Jordi Pujol presidia la Generalitat, com a Israel, Tunísia, Davos, Portugal, l'Argentina o Mèxic. Tots els viatges anaven, presumptament, a càrrec de la Generalitat, i ningú no se sorprenia que es barregessin els viatges institucionals amb els negocis. Sobre l'impacte que les últimes informacions que han sortit poden haver tingut en la família Pujol, l'autora d''Això és una dona!' creu que Ferrusola porta pitjor veure els seus fills al jutjat que el seu propi escarni. COMENTARIS