Condemnat a quatre mesos de presó per amenaçar dos agents rurals amb un ganivet

L'home era sospitós d'haver provocat un incendi a Manresa
Los Mossos de Esquadra lograron detener a tres hombres de origen georgiano | CatalunyaDiari.cat

 

El jutjat de primera instància i instrucció número 2 d’Igualada, a l’Anoia, ha condemnat a quatre mesos de presó un home que va atacar dos agents rurals amb un ganivet. Els fets van tenir lloc el passat 28 de juliol, quan els agents van demanar a l’home que s’identifiqués perquè sospitaven que era l’autor d’un incendi declarat a Manresa. Segons ha informat ‘El País’, quan els Mossos d’Esquadra van arribar al lloc dels fets i va treure la defensa extensible, l’home va llençar l’arma a terra i va ser detingut. Des de l’Associació Professional d’Agents Rurals de Catalunya (ASPARC), han demanat una reunió urgent amb el vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, per tractar el tema de la protecció del cos d’Agents Rurals.  


Quan es va declarar l'incendi, al voltant de les sis de la tarda, diversos testimonis van donar la descripció de l'home, d'uns 50 anys, amb aspecte de sensesostre, que anava amb bicicleta i portava un gos en una cistella. Els agents rurals van localitzar l'home, que estava circulant per una via prohibida, en plena operació sortida i envaint el carril contrari, i van intentar aturar-lo, però l'home feia cas omís. Quan van aconseguir parar-lo, va treure un ganivet de 12 centímetres de fulla i el va esgrimir davant dels agents, els quals van avisar els Mossos d'Esquadra i aquests van detenir el sospitós.

 

Al principi el fiscal demanava una pena de sis mesos de presó per un delicte d'atemptat contra un agent de l'autoritat, però l'acusat ha admès els fets i s'ha pactat una pena de quatre mesos de presó i no ha calgut celebrar cap judici, dictant-se una sentència de conformitat. Ara bé, ja que l'home no tenia antecedents penals i que la pena era inferior a dos anys, el tribunal ha acordat la suspensió de la condemna amb la condició que l'acusat no cometi cap delicte en el termini de dos anys. Una vegada transcorri aquest període, s'acordarà la remissió definitiva de la pena. 
COMENTARIS