Un jutge obliga l'Oficina d'Estrangeria de Barcelona a donar la targeta de residència a un jove cubà que necessita un trasplantament

L'Oficina d'Estrangeria li havia denegat el permís al jove
Una oficina d'Estrangeria | cedida

 

Un jutge ha obligat l'Oficina d'Estrangeria de Barcelona que atorgui la targeta de residència a un jove cubà que necessita un trasplantament de fetge i ronyons. L'oficina li havia denegat el permís de residència considerant que el jove no podia demostrar que depenia econòmicament dels seus pares. La seva mare està casada amb un home de nacionalitat espanyola.


Tal com informa 'El País', segons l'advocat, Jorge Graupera, el jove de 21 anys, va aconseguir fa un parell d'anys un visat «per raons humanitàries» —pateix una malaltia degenerativa i ja té afectats el fetge i els ronyons. El noi, que fins ara estava en situació administrativa irregular perquè el visat dura 90 dies, va anar empitjorant i ara mateix s'ha de sotmetre a diàlisi. Els metges li van dir que l'única solució era un trasplantament hepatorenal, però per poder entrar a la llista de trasplantaments necessita la targeta de residència. «Segons la legislació vigent, el cònjuge d'un ciutadà espanyol i els fills del cònjuge tenen dret a la targeta europea», ha explicat l'advocat.

 

L'únic inconvenient del jove és que a partir dels 21 anys s'ha d'acreditar que no hi ha independència econòmica, és a dir, que es viu a càrrec dels pares. La família va sol·licitar a l'Oficina d'Estrangeria de Barcelona la targeta de residència presentant informes mèdics on demostren que el jove no pot treballar perquè amb prou feines pot caminar i fer un esforç físic. Tot i els arguments, se li va denegar el permís.

 

L'advocat, Jorge Graupera, va interposar un recurs d'alçada, que també va ser rebutjat, i posteriorment, va presentar una demanda al jutjat contenciós administratiu. El jutge va resoldre que el jove encara es troba a càrrec dels seus pares, que resideix al seu domicili i que no treballa. Així doncs, la sentència judicial obliga la subdelegació del govern espanyol a Barcelona, responsable de l'Oficina d'Estrangeria, a concedir la targeta de residència al jove cubà perquè pugui entrar, com més aviat millor, a la llista de trasplantaments.
Comentaris